Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
mleko 1/2 litra
cukier waniliowy 1/2 opakowania
cukier 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń truskawkowy

Truskawki zmieksować2 z mlekiem (pół szklanki zostawić do rozrobienia mąki). Dodać oba cukry i chwile gotować. W pozostałym mleku rozrobić mąkę. Powoli, stale mieszając, wlewać do gotujących się truskawek. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2 minuty stale mieszając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak