Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z porami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 0,5 kg
por 0,5 kg
smalec 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
papryka mielona do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z porami

Pory pokroić na kawałki, włożyć na rozgrzany olej i chwilę podsmażyć. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i zrumienić na smalcu. Mięso włożyć do rondla z porami, wlać 1,5l wody, dodać sól i gotować pod przykryciem. W pozostałym na patelni tłuszczu podsmażyć koncentrat pomidorowy i paprykę mieloną, rozmieszać z zimną wodą i wlać do mięsa gdy będzie miękkie. Wymieszać i zagotować. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.05.2011 13:56
pyszna
mehia 29.03.2011 19:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak