Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba gotowana z masłem i jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 3 szklanki
cebula 2 szt
masło 5 dag
jajko 4 szt
cytryna 1 szt
sól do smaku
szczypiorek usiekany 2 łyżki
pieprz do smaku
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba gotowana z masłem i jajkami

Do wywaru z warzyw włożyć filety z dorsza i gotować około 20 minut. Następnie rybę wyciągnąć na talerz, posypać pokrojonymi w kostkę jajkami i zieleniną. Na każdą porcję położyć surowe masło i plasterek cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 20.11.2013 09:15
świetne danie
Katarzyna59 19.06.2012 20:43
pyszna
Kuchareczekjeden 25.03.2011 10:45
pyszna rybka
Kuchareczekjeden 25.03.2011 10:45
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak