Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z grochem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 15 dag
smalec 1 łyżka
groch 10 dag
bulion drobiowy 1 szklanka
szalotka 1 szt
boczek wędzony 10 dag
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z grochem

Groch namoczyć poprzedniego dnia, nazajutrz ugotować w tej samej wodzie. Pęczak ugotować półsypko. Ugotowany groch zemleć w maszynce, dodać zrumienioną na smalcu szalotkę, wlać bulion, wymieszać z pęczakiem, przyprawić do smaku. Boczek pokroić w kostkę stopić na patelni i polać potrawę, posypać zieleniną. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 15.08.2012 09:17
a to ciekawy przepis, smacznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak