Sposób przygotowania

Mięso z indyka, kaczki lub kurczaka dwukrotnie zemleć w maszynce.
Orzechy zalać wrzątkiem, ściągnąć brązowe, gorzkie skórki, drobno posiekać i zrumienić na maśle, dodać do mięsa.
Do masy orzechowo mięsnej wlać śmietankę, dodać żółtko, posolić do smaku i wymieszać.
Z masy mięsnej uformować kotlety, obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w mące.
Zrumienić na oleju z obu stron na złotobrązowy kolor.
Poddusić je w rondlu pod przykryciem, lub dopiec je w gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aseret

    miało być zrazy mielone z włoskimi orzechami..a wyszło: \"Zrazy miewlone z włoskimi orzechami \"

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !