Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy miewlone z włoskimi orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z drobiu -bez skóry i kości 50 dag
śmietana słodka 3-4 łyżki
jajko 1t szt
żółtko jajek 1 szt
mąka pszenna 2,5 - 3 łyżki
oliwa 4 - 5 łyżek
orzechy włoskie 3 - 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy miewlone z włoskimi orzechami

Mięso z indyka, kaczki lub kurczaka dwukrotnie zemleć w maszynce.
Orzechy zalać wrzątkiem, ściągnąć brązowe, gorzkie skórki, drobno posiekać i zrumienić na maśle, dodać do mięsa.
Do masy orzechowo mięsnej wlać śmietankę, dodać żółtko, posolić do smaku i wymieszać.
Z masy mięsnej uformować kotlety, obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w mące.
Zrumienić na oleju z obu stron na złotobrązowy kolor.
Poddusić je w rondlu pod przykryciem, lub dopiec je w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aseret 20.05.2010 18:58
miało być zrazy mielone z włoskimi orzechami..a wyszło: \"Zrazy miewlone z włoskimi orzechami \"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak