Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka karmelowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 2 łyżki
mleko 1,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier puder 2 łyżki
wanilia 1/2 laski
słodka śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka karmelowa

Cukier zrumienić na suchej patelni, dodać 3 łyżki wody, gotować na wolnym ogniu aż się karmel całkowicie rozpuści, ostudzić. Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, a gdy napęcznieje dolać trochę wrzącej wody i wymieszać. Mleko przegotować z wanilią, wymieszać z karmelem i śmietanką, dodać rozpuszczoną żelatynę, zagotować. Wlać do salaterek, pozostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 30.08.2011 17:50
pyszniości
Motorek 01.08.2011 20:03
super
RenataZ-et 07.06.2011 00:38
bardzo podoba mi się ten pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak