Sposób przygotowania

Cukier zrumienić na suchej patelni, dodać 3 łyżki wody, gotować na wolnym ogniu aż się karmel całkowicie rozpuści, ostudzić. Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, a gdy napęcznieje dolać trochę wrzącej wody i wymieszać. Mleko przegotować z wanilią, wymieszać z karmelem i śmietanką, dodać rozpuszczoną żelatynę, zagotować. Wlać do salaterek, pozostawić do ostygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo podoba mi się ten pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pyszniości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !