Sposób przygotowania

Cukier zrumienić na suchej patelni, dodać 3 łyżki wody, gotować na wolnym ogniu aż się karmel całkowicie rozpuści, ostudzić. Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, a gdy napęcznieje dolać trochę wrzącej wody i wymieszać. Mleko przegotować z wanilią, wymieszać z karmelem i śmietanką, dodać rozpuszczoną żelatynę, zagotować. Wlać do salaterek, pozostawić do ostygnięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    coś nowego i smacznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    jadłam, jest przepyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !