Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krucho-drożdżowe rogaliki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dkg
drożdże 5 dkg
mąka 1/2 kg
cukier 1 łyżeczka
sól szczypta
jajko 2 sztuki
kwaśna śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krucho-drożdżowe rogaliki

Drożdże, cukier i śmietanę rozmieszać, zostawić na parę minut aż urosną. Z mąki, masła i jajek, dodając sól i wyrośnięte drożdże, zagnieść ciasto, pozostawić w chłodnym miejscu. Rozwałkować placki, przeciąć na 4 części, ułożyć na nich powidłą, zawinąć rogalik. Piec ok. 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 21.06.2011 22:50
pycha
pacpaw 07.04.2011 18:50
łakocie to cos dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak