Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos drobiowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 2 szt
ćwiartka z kurczaka 2 szt
grzyby suszone 5 gram
kapusta kiszona 1 kg
Kapusta słodka 2 kg
ziele angielskie 8 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
papryka mielona 1,5 łyżki
przecier pomidorowy 1 słoiczek
kiełbasa drobiowa 1 kg
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżka
kostka rosołowa 2 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 opakowanie
indyk 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos drobiowy

Do garnka wrzucić mięso i kostki rosołowe.Gdy wywar zacznie się gotować dodać słodką kapustę,grzyby i wszystkie przyprawy.Gdy mięso zmięknie wyciągnąć ja z garnka i oddzielić je od kości.Dodać kwaśną kapustę i mięso.Kiełbasę pokroić w kostkę,podsmażyć i dodać do kapusty.Gotować wszystko na małym ogniu do miękkości.Na koniec dodać przecier pomidorowy i całość gotować jeszcze ok pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 30.01.2012 22:09
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak