Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ostudzone przemleć przez maszynkę razem z twarogiem, dodać mąkę oraz jajka, dokładnie wyrobić. Na stolnicy z ciasta formować wałki, spłaszczyć je nożem i kroić na skośne kluski. Natychmiast gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Gdy wypłyną wyjmować ostrożnie z łyżką cedzakową. Podawać polane masłem ze zrumienioną bułką tartą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    proste i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne piergi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    też czasem takie robię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne :)
  • 0
    z-telefonu-014
    Opublikowano

    Krycha65

    Prosty, fajny przepis, ja dodaje jeszcze trochę mąki ziemniaczanej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !