Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki mojej babci

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jaja 4 szt
masło 15 dag
mąka 90 dag
cynamon 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
goździki mielone 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki mojej babci

Całe jajka ubić z cukrem do białości. Dodać letni miód, goździki, cynamon i przyprawę do piernika oraz mąkę wymieszaną z sodą. Ciasto dokładnie wyrobić i pozostawić na 4h w chłodnym miejscu. Następnie ciasto przerobić, rozwałkować na grubość 1cm, wykrawać pierniczki, układać na przygotowanej blaszce. Piec w piekarniku nagrzanym do temp 170 stopni przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 28.01.2014 00:14
na pewno smaczne
ONY_za_kare 01.01.2014 12:59
pyszne pierniczki
olkaaa 28.01.2012 22:20
super
Maniek2 22.11.2011 19:44
super
Iwona51
Iwona51 18.11.2011 09:03
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak