Sposób przygotowania

Odcinamy ogonek od karczochów i obieramy z listków, aż odsłonią się te o kolorze jaśniejszym, następnie odcinamy końcówkę i \"kę\". Kroimy w plastry. Wodę wlewamy do naczynia głębokiego i dodajemy sok z 1/2 cytryny, wkładamy pokrojone karczochy. Moczymy ok 20 min. W miedzy czasie obieramy czosnek i kroimy w plasterki. Do garnka wlewamy olej i rumienimy czosnek, odcedzić karczochy i dodać do czosnku lekko podsmażyć, zalewamy wodą, dodajemy pieprz w ziarenkach, ziele angielskie, liść laurowy, vegetę. Dusimy ok 50 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    na pewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !