Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z octem winno - jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 900 g
jabłko 4 szt
marchew 5 szt
cukier 1 łyżka
sos winegret 2 szt
olej rzepakowy 3 łyżki
ocet jabłkowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z octem winno - jabłkowym

Kapustę i marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach .
Jabłka obieramy ,usuwamy nasiona i również ścieramy na tarce .
Sos winegret rozrabiamy z 3 łyżkami oleju .
W misce łączymy kapustę ,marchewkę i jabłko.
Dolewamy sos, 2 łyżki octu winno - jabłkowego i 1 łyżkę cukru .Mieszamy i odstawiamy na 10 minut ,by składniki przeszły swoim smakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdzislawa2 11.04.2012 14:55
ekstra
ben-ka 03.09.2011 07:47
zjadłabym jak taka superaśna Ci wyszła:)
IZABELA29 04.01.2011 10:39
ta mi wyszła super
pacpaw 04.01.2011 09:29
surówki na bazie białej kapusty są jedne z moich ulubionych
edyta44 03.01.2011 10:16
pycha
edyta44 03.01.2011 10:16
pycha
ElizaT 03.01.2011 08:22
takie bardzo lubię do obiadu! zdrowa jest i taka smaczna !
iwa643 03.01.2011 07:05
do obiadku super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak