Sposób przygotowania

Składniki łączymy ze sobą i odstawiamy na 20 minut .
Po tym czasie zalewamy kurczaka i marynujemy około 60 minut.
Do naczynia do zapiekania wlewamy 2 łyżki roztopionego masła Układamy kurczaka skórą do spodu.
Wlewamy zalewę ,w której się marynował .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160* C i pieczemy przez 60 minut.
Dobrze jest wstawić drugie naczynie z wodą .
Podczas pieczenia kurczak mam się nie zeschnie

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pewnie musiał być smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jaki złocisty ten kurczak;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Piękna fota od razu chce się jeść:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo pyszniutko wygląda:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    i ta chrupiąca skórka, pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    muszę spróbować w ten sposób zrobić kurczaka bo wygląda superowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    Mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    Mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszny kurczak
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    robię podobnie, jest pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !