Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowa kapusta pekińska gotowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 MAŁA
cebula biała 1 sztuka
marchew 1 sztuka
seler korzeniowy ćwiartka dużego
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
śmietana 12% do smaku
koperek łyżeczka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowa kapusta pekińska gotowana

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w kostkę, marchew i seler zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Warzywa rzucić na wodę gotującą się z kostką bulionową. dodać kwasek cytrynowy tak żeby uzyskać lekko kwaskowy smak. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i kminek wg uznania. Gotować pod przykryciem aż kapusta zmięknie. Następnie zabielić śmietana i dać koperek. Mozn podawać z ziemniakami z wody i np ze scabem pieczonym ( jak zamieściłam na zdjęciu).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 22.02.2012 09:53
wygląda apetycznie
Barbara/zuza22_85 20.02.2012 12:39
fajne tylko jak dla mnie to bez kminku
Zoso 28.01.2012 23:20
fajny dodatek do obiadu
Lidia6 18.01.2012 16:27
super
iknbozka 01.12.2011 11:33
smaczna
Ela15 23.09.2011 21:31
super przepis
piotereq 13.09.2011 13:08
pycha
Justa32 25.08.2011 12:55
smaczna
owca441 11.06.2011 12:39
smaczna
kriso 29.05.2011 07:00
warto spróbować
teresa18 17.05.2011 20:12
gotowanej nigdy nie jadłam
Mirka-Ludomila 09.04.2011 09:55
fajna
bejciu24 20.01.2011 19:47
świetny przepis
iwona332 13.01.2011 00:33
super
Pati8 09.01.2011 13:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak