Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pod oscypkową pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 3 duże
masło 1 łyżeczka
olej
oscypek 10 dag
kminek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pod oscypkową pierzynką

Ziemniaki dokładnie wyszorować, osuszyć i każdy przekroić wzdłuż na pół. Ułożyć je na wysmarowanej olejem blasze, stroną przekrojoną do góry. Oprószyć solą i pieprzem, obłożyć masłem. Piec 40 minut w 200 stopniach.
Oscypek zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać nim ziemniaki, po czym wstawić jeszcze na 12-15 minut do piekarnika. Pod koniec pieczenia posypać ziemniaki kminkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak