Sposób przygotowania

Margarynę, jajka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia zagnieść. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem i nakłuć widelcem. Żółtka oddzielić od białek. Margarynę utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać po jednym żółtku. Cały czas ucierając. Dodać budyń w proszku i stopniowo po łyżce sera, cały czas ucierając. Na koniec dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Taką masę serową nałożyć na ciasto i piec w temp. 180\'C ok 55-60 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Ciocia zawsze taki robi:) Bardzo go lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    sernik to najlepsze ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    pycha! ;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    taki jest najlepszy :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię taki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny sernik
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wygląda idealnie i na pewno super smakuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Zjadłabym kawałek:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !