Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser smażony z ziołami i papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser plastry
szynka
papryka konserwowa
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jajko 3
mąka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ser smażony z ziołami i papryką

Przygotowujemy ciasto z 3 jajek, 3 łyżek mąki i odrobiny mleka. Między dwa plastry sera wkładamy plater szynki, posypujemy go ziołami i dodajemy plasterek marynowanej papryki. Całość zanurzamy w przygotowanym cieście i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak