Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĘGIERKI MARYNOWANE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki
ocet 10 % 0,5 litra
cukier 1 kilogram
woda 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: WĘGIERKI MARYNOWANE

śliwki umyć,sparzyć wrzątkiem.Wyjąć z nich pestki krojąc śliwkę na pół.Następnie ułożyć w słoiku.Ocet,wodę i cukier zagotować.Zimną zalewą zalać śliwki,zakręcić słoiki i przechowywać w chłodnym miejscu.Nie pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 26.08.2011 06:32
bardzo ciekawy przepis:)
dorotka0000025 22.08.2011 22:25
smaczna
Mariusz10 16.08.2011 23:11
a ile śliwek do składników w takich proporcjach?
Krystyna32 13.08.2011 06:15
mniam
kanu83 28.03.2011 20:20
bardzo interesujace
traktorek 17.03.2011 20:44
tego nie znałam
basia70 12.02.2011 21:04
smaczne,głos ode mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak