Sposób przygotowania

śliwki umyć,sparzyć wrzątkiem.Wyjąć z nich pestki krojąc śliwkę na pół.Następnie ułożyć w słoiku.Ocet,wodę i cukier zagotować.Zimną zalewą zalać śliwki,zakręcić słoiki i przechowywać w chłodnym miejscu.Nie pasteryzować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    basia70

    smaczne,głos ode mnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    tego nie znałam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    bardzo interesujace
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    a ile śliwek do składników w takich proporcjach?
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo ciekawy przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !