Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2 sztuki
woda 1 łyżka
sól 2/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy

Mąkę wsypać do miski. Jajka roztrzepać z wodą i solą, wlać do dołka zrobionego w mące, zagnieść twarde ciasto. Podzielić na połowę. Jeden kawałek cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, pozostawić na 20 minut aby podsechł. Tak samo postąpić w drugim kawałkiem ciasta. Przesuszony placek lekko posypać mąką, kroić na pasy, układac jeden na drugim, a potem na cienkie paseczki. Ugotować we wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 03.06.2011 18:05
MNIAM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak