Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki truflowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier 12 dkg
mielone migdały 20 dkg
mąka 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki truflowe

Z białek ubić pianę. Powoli dodawać cukier, ciągle ubijając, aż całkowicie się rozpuści. Zmielone migdały wymieszać z mąką, dodać do ubitej piany. Masę nałożyć do szprycki z gładką końcówką. Na blasze wyłożonej pergaminem wycisnąć placuszki o średnicy ok. 4 cm. Piec 15-20 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.11.2011 10:18
pycha
Iwona51
Iwona51 07.10.2011 15:12
super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak