Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUDYNIOWY SMAKOŁYK

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 50 dag
drożdże 50 g
cukier 10 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
masło stopione 75 g
jajko 1 szt
mleko letnie 1 szklanka
mleko 1 litr
cukier 10 dag
masa 2 opakowania
budyń waniliowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: BUDYNIOWY SMAKOŁYK

CIASTO:
wszystkie składniki ciasta włożyć do miski i ucierać mikserem aż powstanie gładkie ciasto, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia, powinno podwoić swoją objętość.
Budynie ugotować na mleku i wystudzić.
Ciasto zagnieść, 2/3 rozwałkować i przełożyć do natłuszczonej blachy, na to wylać budyń, a pozostałe ciasto rozwałkować i położyć na masie budyniowej, docisnąć brzegi, pozostawić na około kwadrans do wyrośnięcia, piec około 30 minut w 200 st. C Ostudzone ciasto posmarować polewą czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak