Sposób przygotowania

masło roztapiamy , studzimy, , drożdże rozcieramy w cukrze ok 2 łyżki zalewamy pół szklanki ciepłego mleka,. dodajemy 2 łyżki mąki , odstawiamy do wyrośnięcia, Do przesianej mąki dodajemy cukier , mleko jajka, i drożdże, wyrabiamy doajemy masło ponownie wyrabiamy, odstawiamy na 15 minut, ponownie wyrabiamy, , po 15 minutach ponownie wyrabiamy wałkujemy szklanką wycianmy doć cienkie krążjki , na jeden nakładamy maliny z cukerm ok 3 łyżki, i przykrywamy drugim krążkiem, zlepiamy, , pieczemy ok 25 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    super bułeczki , zjadłabym bardzo chętnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !