Sposób przygotowania

Orzechy laskowe uprażyć na suchej patelni. Brukselkę umyć, oczyścić, ułożyć na sitku, przelać wrzątkiem i osączyć. W rondelku roztopić masło, wrzucić pokrojoną drobno cebulę, zaszklić, dodać uprażone orzechy i brukselkę. Dokładnie wymiesząc i dusić ok. 25 minut. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Zdjąć z ognia, po czym doprawić sokiem i otartą skórką z cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !