Sposób przygotowania

Mąkę, cukier puder, masło, jajko, śmietanę i proszek do pieczenia rozmieszaj w misce na jednolitą masę. Zetrzyj skórkę z cytryny i dodaj je do ciasta. Dodaj też 8 kropli olejku cytrynowego. Jeszcze raz utrzyj wszystkie składniki. Wyjmij ciasto z miski, włóż je do foliowego woreczka i umieść na pół godziny w lodówce. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj, tak by miało grubość ok 1-2 cm. Wytnij szklanką ogrągłe ciasteczka i ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze. Po ok 20 min wyjmij blachę z piekarnika. Ciasteczka powinny mieć złocisty kolor.

Smacznego!!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !