Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WINU Z RYŻU

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 kg
cukier 3,5 kg
rodzynki 15 dag
drożdże 7 dag
woda 8 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: WINU Z RYŻU

z wody i 2,5 kg cukru przygotować syrop ,do gąsiorka wsypać ryż i zalać syropem.
Dodać rodzynki i drożdże,zamknąć butlę korkiem z rurką fermentacyjną i odstawić na dwa tygodnie w ciepłe miejsce.
Z 1 kg cukru zrobić karmel, tak aby sie nie przypalił, ostrożnie zlać wino dodać karmel i dokładnie wymieszać, wlać znowu do czystego gąsiorka i pozostawić do sklarowania. Rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak