Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier waniliowy 1
cukier puder 0,5 szklanki
kakao 2 łyżki
olej 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 5
wiśnie 400 gr
budyń waniliowy 1
twaróg 500 gr
cukier 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

Ciasto czekoladowe: 1. Jajka zmiksować z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. 2. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. 3. Połączyć z masą jajeczną i olejem. 4. Wyłożyć do wysmarowanej tortownicy. 5. Na cieście rozłożyć wiśnie. 6. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 °C. Piec 15 minut. Masa serowa: 1. Ser zmiksować z cukrem, jajkami i budyniem. 2. Masę serową wyłożyć na ciasto i piec kolejne 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak