Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Renklodowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 0,5 szklanki
cukier waniliowy 30 gr
mąka pszenna 250 gr
cukier puder 150 gr
masło 100 gr
jajko 2
śmietana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka wiśniowa 1 szt.
śliwki 700 renkloda

Przepis i sposób przygotowania na: Renklodowiec

Galaretka: 1. Renklody umyć, usunąć pestki, pokroić na ćwiartki. 2. Zagotować 1 szkl. wody z cukrem i dodać renklody. Gdy będą miękkie, zdjąć z ognia i wsypać galaretkę. Rozprowadzić i ostudzić. 3. Gęstniejącą wyłożyć na zimne ciasto. Ciasto: 4. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować i przełożyć do wysmarowanej tortownicy lub formy do tarty. Uformować brzegi, nakłuć widelcem i upiec na jasnozłoty kolor. 5. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak