Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZASZŁYKI RYBNE

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 40 dag
miód 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
szalotki 6-8 sztuk
cukinie małe 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
sól i pieprz do smaku
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SZASZŁYKI RYBNE

Miód wymieszać z sokiem z cytryny i sosem sojowym, podgrzać, aż miód się rozpuści.
Filety ryby pokroić w kostkę, cukinie w grube plastry( nie obierac), a paprykę w kawałki.
nadziewać na szpikulce na przemian kawałki ryby, warzywa i listki laurowe.
Szaszłyki posmarować marynatą i odstawić na 1,5 godziny
Posypać solą i pieprzem, wstawić do nagrzanego do 200 st,C na okolo 15-20 minut.
Można podać z ryżem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak