Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek, gdy będzie sztywna, dodać cukier i żółtka. Następnie wsypać makę, proszek do pieczenia, olej, napój pomarańczowy, olejek i wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej wsypać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tarta bułką wlewać na przemian białe i ciemne ciasto. Upiec w dobrze nagrzanym piekarniku około 45 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    Smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakuj

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    pyszne do porannej kawki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !