Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z zielonym groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina 400 gr
cebula 1
filet z kurczaka 2
olej 3 łyżka
ryż 2 szklanki
groszek zielony 250 gr
masło 1 łyżka
przyprawy 1 (do roladek schabowych)

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z zielonym groszkiem

1. Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. 2. Cebulę obrać i posiekać. 3. Filety pokroić w małą kostkę. 4. Na oleju zeszklić cebulę, dodać mięso, smażyć do odparowania płynu. 5. Wsypać ryż, zeszklić, podlewać stopniowo rosołem, mieszać, dodać zielony groszek. 6. Dusić, podlewając rosołem tak długo, aż ryż będzie miękki, ale nierozgotowany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak