Sposób przygotowania

Boczek oczyścić i przekroić wzdłuż(tak by potem zwinąć). Marynata: Na 1,5-2 łyżki musztardy 2 łyżki oliwy i 3-4 miodu, do tego szczypta soli czosnkowej,kilka ząbków(całych)czosnku,odrobina przyprawy(marynaty musztardowej),szczypta cayenne. Boczek włożyć do marynaty,owinąć szczelnie i schować do lodówki na dzień/2 dni. Następnie zrolować i włożyć do siatki pieczeniowej. Ułożyć na folii tak by zakrywała ona mięso. W połowie pieczenia (po ok 30min)przewrócić,podlać sosem i przykryć folią. Na jakieś 15min przed wyjęciem zwiększyć temperaturę i odkryć z folii. Nie kroić od razu, by soki przeszły i \"zlepiły\" mięso.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    z rozpędu (nic nowego:P) nie wpisałam,że jeszcze 2krople(dosłownie) octu z białego wina
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    rewelka , na święta i przyjęcia się nadaje ... eleganckie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    super wygl?da

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !