Sposób przygotowania

Paprykę pokroić w paseczki, cebule w piórka, czosnek wycisnąć przez praskę, pieczarki obrać i pokroić w plasterki, fileta z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę.

Na rozgrzany olej wrzucić czosnek i cebulkę. Lekko zrumienić. Następnie dodać fileta, pieczarki oraz przyprawę do gyrosa i podsmażyć. Dodać pomidory z puszki według uznania i poddusić. Następnie dodać kukurydzę, czerwoną fasolę oraz paprykę. Wszytko razem gotujemy ale niezbyt długo. Chodzi o to by papryka była chrupiąca a nie rozgotowana. Jeśli uznamy że potrawa jest zbyt gęsta, można dodać nieco wody. Na koniec doprawiamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Danie możemy podać z pieczywem lub kolorowym ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !