Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bawarska pieczeń wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
kminek 2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
sól 3 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
olej 1 łyżka
woda 1/2 szklanki
biały ocet winny 2 łyżki
śmietana 200 ml
mąka kukurydziana 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bawarska pieczeń wieprzowa

Kminek, majeranek, pieprz i sól wymieszać. Natrzeć mięso, obsmażyć na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą, zagotować. Dodać ocet wymieszany z tłuszczem ze smażenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 2 godziny. Wyjąć z naczynia, zlać powstały sos (1 i 1/2 szklanki - jeśli nie mamy tyle to uzupełniamy wodą). Mąkę wymieszać ze śmietanką. Dodać do sosu z mięsa. Zagotować. Mięso podawać pokrojone w plastry i polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.10.2011 19:44
baaaardzo smaczna
Iwona51
Iwona51 19.09.2011 20:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak