Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka półfrancuskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gram
biały ser 250 gram
mąka 250 gram
jajko 1 sztuka
kokos
cukier kryształ
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka półfrancuskie

To bardzo prosty przepis i łatwy. Tylko trzy składniki na ciasto a reszta dodatków według własnego uznania.

Z trzech składników zagnieść ciasto i schłodzić przez 1 godzinę. Rozwałkować ciasto i wykrawać ciasteczka. Smarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem i orzechami. Lub kokosem.

Piec ok 20 minut na złoty kolor w temperaturze 160 stopni. Zależy od piekarnika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak