Sposób przygotowania

Danie dla tych którzy nie przepadają za mięsem. Przepraszam za jakość fotki.

Płatki zagotować w Wegetą i rosołkiem aż zgęstnieją. Wystudzić. Do wystudzonego dodać żółty starty ser, pietruszkę, podsmażoną cebulę, sól i pieprz do smaku oraz jaja. Wymieszać i formować kotleciki. Dłonie najlepiej moczyć w zimnej wodzie. Będzie łatwiej formować. Kotleciki obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z surówka lub sałatką.

Jedyny minus tej potrawy to taki że kotleciki smakują dobrze zaraz z patelni. Odgrzewane nie mają już tego smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !