Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz na wędzonce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 6 szt.
woda 2 litry
boczek wędzony 10 dag
kurczak wędzony skrzydełka 2 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
majeranek 1 łyżeczka
cytryna 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
pieprz 0/5 łyżeczka
grzyby suszone 10 szt.
kostka mięsna 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz na wędzonce

Mięso, obrane buraki, włoszczyznę, grzyby i sól zagotować. Dodać kostki mięsne, pieprz i gotować około 40 minut. Dodać cytryne by barszcz nie stracił koloru. Pod koniec gotowania dodać majeranek. Podawać na czysto, z kartoflami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 14.03.2012 20:39
taki lubię
bejciu24 04.01.2011 17:25
Lubie też jarski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak