Sposób przygotowania

Mięso włożyć w marynatę - do wody wrzucić liść laurowy, ziarna kolendry, kilka ziarenek ziela angl., 3 ubrane i zmiażdżone ząbki czosnku oraz pół opakowania soli peklowej. Tak namoczoną szynkę szczelnie owinąć i wystawić np. na balkon na 3dni. Po tym czasie wyjąć z zalewy, osuszyć i natrzeć całą przyprawą \"Secrets of Asia Shanghai Wok\" i odrobiną oleju. Włożyć w siatkę pieczeniową i piec na folii ok h, w międzyczasie przewracając pieczeń i podlewać wytworzonym sosem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    wspaniały kolor jak po kurkumie i unikatowy smak:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    szynki własnej roboty są lepsze niż ze sklepu :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    jasne,że tak:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !