Sposób przygotowania

Farsz:kapustę poszatkować na drobne kawałki, zalać wodą i dusić ok pół h. Tak samo zalać grzyby i moczyć a następnie ugotować je w tej samej wodzie,odcedzić, drobno pokroić i dodać do kapusty.Wszystko dusić ok 15min i dodać zeszkloną cebulę. Farsz odsączyć, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą uniwersalną.
Ciasto: Mąkę przesiać z solą,dodać wystudzone stopione masło,żółtka i wodę. Zagnieść ciasto, schować w ciepłe miejsce na 20min. Rozwałkować i wycinać małe kółka (kieliszkiem lub podstawką do jajka). Napełniać farszem, sklejać i dociskać brzegi widelcem. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować ok 4 min od czasu gdy wypłyną. W tym czasie zeszklić cebulę. Pierogi osączyć z wody i podawać po cebulową pierzynką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    w składnikach; + vegeta (nie wiem czemu nie dało się wpisać)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    mm na pewno by mi smakowało

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !