Sposób przygotowania

Z podanych składników zarabiamy ciasto.Schładzamy w lodówce,dzielimy na dwie części. Jedną część wakujemy i wykładamy spód brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia.Ciasto smarujemy białkiem i posypujemy mąką.Wykładamy na to jabłka pokrojone w cienkie pól plasterki lub starte na tarce.Wałkujemy drygą część ciasta i przykrywamy jabłka.Na cieście nakłuwamy widelcem.Pieczemy ok.50 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Znana wszystkim i tak lubiana szarlotka. Najprostszy sposób na pyszne ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    proste i pyszne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    szarlotka to moje ulubione ciasto, a z tego przepisu wychodzi doskonała
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    mniam bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !