Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 2,5 szt
jaja 5 szt
cukier 0,5 szklanki
koniak 1 kieliszek
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Żóltka utrzec na parzez połową cukru na puszystą masę. Białka ubić na sztywną pianę, dodają pod koniec pozostałą część cukru. Czekoladę połamać na niewielkie kawałki( odłożyć pół czekolady do dekoracji). Pokruszoną czekoladę rozpuścić powoli na maśle. Połączyć wszystko i wymieszać. Dodać koniak oraz umyte i osuszone cząstki truskawek lub pomarańczy. Mus przełożyc do miseczek, udekorować pokruszoną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.04.2013 09:50
przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak