Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybowy kociołek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
boczek 300 gram
ziemniaki 700 gram
śmietana 400 mililitrów
Bulion grzybowy 1 szklanka
borowiki 1200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: grzybowy kociołek

Boczek kroimy w kostke, Grzyby czyścimy, ziemniaki obieramy kroimy w ćwiartki,Grzyby kroimy w kostke,W kociołku podsmażamy boczek dodajemy pokroiona w kostke cebule,, nastepnie dodajemy ziemniaki smażymy, dodajemy grzyby i dalej smażymy, , podlewamy szklanka bulionu grzybowego, i dusimy ok 30 minut, dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak