Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser tłusty 3|4 kg
jajko 5 szt.
cukier 1 szklanka
masła 1|2 kostki
budyń waniliowy 1 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z bakaliami

Ser zmiel trzy razy (oczywiście jeżeli nie masz gotowego).
Jajka ubij z cukrem. Wlej do sera, dodaj rozpuszczone masło, następnie dosyp pozostałe składniki i dobrze wymieszaj drewnianą łyżką. Na końcu dosyp bakalie, uprzednio przesypane mąką na sicie - żeby nie opadały na dno.
Wstaw sernik do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz przez około 50-60 minut, aż na wierzchu utworzy się złotobrązowa skórka. Po upieczeniu zostaw sernik w piecu aż do ostygnięcia.
Gotowy sernik można polać polewą lub polukrować, ale ja zostawiam go , bo bardzo lubię tę przypieczoną serową skórkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 28.10.2011 11:24
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak