Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy przyprawami, oliwą z oliwek i odstawiamy na 1 godz. do lodówki. W między czasie kroimy cebulę na półtalarki. Patelnię rozgrzewamy, kładziemy kurczaka i smażymy na jasno złoty kolor. Wsypujemy cebulę i podlewamy gorącą wodą, dusimy, od czasu do czasu podlewamy gorąca wodą. Gdy kurczak jest już miękki, śmietanę łączymy z mąką ziemniaczaną i wlewamy do kurczaka. Dusimy jeszcze około 5 minut.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Palce lizać!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    Mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    wszystkim smakował
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !