Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 40 dkg
pieczarki 70 dkg
cebula 1 sztuka
rosół 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej
śmietana 1 szklanka
mąka do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe paluszki

Schab pokroić na kilkucentymetrowe paluszki. Panierować w mące wymieszanej z przyprawami, odstawić w chłodne miejsce. Po półgodzinie na rozgrzanym tłuszczu smażyć paluszki. Usmażone przełożyć do rondla. Na reszcie tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodać pieczarki i często mieszając smażyć, aż grzyby puszczą sok. Przełożyć do rondla ze schabem, całość polać rosołem, dusić do miękkości nie dłużej niż 15 minut, przyprawić, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 14.06.2011 18:43
niezle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak