Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka przekładane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
cukier 15 dag
margaryna dag
śmietana 0,5 szklanki
orzechy siekane
kokos

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka przekładane

Mąkę przesiać, dodać margaryną i siekać aż do połączenia się z mąka. Wtedy dodać kolejne składniki i zagnieść wolne ciasto. Wyrabiać należy krótko by ciasta nie ocieplić za bardzo od dłoni. Ciasto można schłodzić na okres 2 godzin. Następnie wałkować i wykrawać krążki. Cześć ma być z dziurką. Ciasteczka układać an blasze wyłożonej pergaminem, te z dziurką maczać w białku a następnie kokosie i orzechach. Piec na złoty kolor. Gdy wystygną sklejać po dwa krążki. Jeden z dziurką drugi bez dowolną konfiturą. Na koniec dekorować wiśniami kandyzowanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szarrikka 02.01.2011 10:21
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak