Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie z karkówki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 700 gram
czosnek 3 zabki
cytryna 1 sztuka
kefir 1 kubek
keczup pikantny 4 łyżki
żółty ser starty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Danie z karkówki

Karkówkę umyć i podzielić na kotlety. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Skórkę z cytryny zetrzeć do kefiru a sokiem skropić mięso. Kawałki mięsa zamarynować w jogurcie przez 2 godziny. Następnie smażyć na gorącym oleju. Uwaga, będzie pryskać! Smażyć z oby stron. Usmażone kawałki przełożyć do brytwany a wierzch mięsa posmarować dobrym keczupem. Podlać nieco wodą. Zapiekać przez kolejną godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pod koniec pieczenia wierzch posypać startym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 03.01.2011 09:50
fajny przepis
Małgorzata113 02.01.2011 09:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak