Sposób przygotowania

Śmietankę kremówkę schłodzić razem z naczyniem w którym będziemy ubijać. Chodzi o to by i śmietanka i naczynie miały taką samą temperaturę. Wtedy ładnie nam się ubije. Przed ubijaniem śmietankę wymieszać z cukrem waniliowym i ubić na sztywno. Pokrojoną czekoladę oraz pokruszone pierniczki wymieszać z serkiem. Ja użyłam serka z Biedronki, ten w wiadereczku z Zielonej Łąki. Ma odpowiednią do tego przepisu konsystencję i dobry smak. W oryginalnym przepisie jest twaróg, ale ja wolałam serek. Następnie do serka dodać miód, wymieszać i połączyć z ubitą na sztywno śmietanką. W przepisie nie ma dodatkowego cukru. Tylko tyle ile zawiera serek, miód i cukier waniliowy. Deser nie jest zbyt słodki więc jeśli ktoś lubi słokie desery nalezy dodać 3 łyżki cukru pudru. Masę przełożyć do filiżanek lub foremek do babeczek wyłożonych folią spożywczą. Ułatwi to potem wyciągniecie deseru. Tak przygotowane foremki wstawiamy do zamrażalnika na 6 godzin. Gotowe ozdabiamy według własnego uznania i wyobraźni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zgadzam się:) bardzo ciekawy przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !